Opis
Kolumbijska arabica wyróżniająca się dużymi ziarnami i delikatnie wytrawnym aromatem. W każdym łyku wyczujesz smak czarnej porzeczki połączonej z karmelem, płynnie przechodzący w nutę czekoladową. Colombia Excelso najlepiej smakuje w wersji saute. Excelso w języku hiszpańskim oznacza wyśmienity, doskonały. Nazwa znakomicie opisuje napój przygotowany z tej odmiany kolumbijskich ziaren. Zdaniem ekspertów sekret smaku tkwi w rozmiarze owoców. Nie mogą one być ani za małe ani za duże. Tylko idealna wielkość zapewni pożądaną kompozycję aromatów. Zbiór: wrzesień- grudzień Regiony: Caldas-Manizales 29% Medelin 18% Valle del Cauca-Cali 13% Wysokość upraw 1200-2000 m n.p.m
Kawa
arkadia kawiarnie, pyszne logowanie, życzenia dla dziadka, prefektury w japonii, wroclavia empik, yunnan, fiverestaurant popularna, kawa o smaku whisky, świat torebek sklep internetowy, wszystko po 4 zł sklep internetowy, sitko do herbaty ikea, stylowy magazyn, 300ml ile to gram, bella warszawa, herbata z ostropestu, kubek biały, lodz port, blue city sklepy, wroclavia siłownia
yyyyy